Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2018 13:33 - Изследване: Ракът на клетките се самоубива "след излагане на THC
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 14.06.2018 13:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Изследване: Ракът на клетките се самоубива "след излагане на THC

https://yournewswire.com/cancer-cells-suicide-thc/

23 май 2018 г. Шон Адл-Табатабай Sci / Околна среда 5

image

Изследване на университета "Compultense" в Мадрид, Испания установи, че раковите клетки "се самоубиват", когато са изложени на TetraHydroCannabinol (THC). 

Според Кристина Санчес, молекулярен биолог, който ръководи изследването, THC индуцира самоубийство при растежни клетки при пациенти с рак, докато оставя здрави не-туморни клетки самостоятелно.

Realfarmacy.com съобщава: Това невероятно откритие е донякъде неочаквано, тъй като Санчес и нейният екип първоначално са изучавали мозъчни ракови клетки, за да разберат по-добре как функционират.

                        

Но в процеса те наблюдават, че когато са изложени на THC, туморните клетки не само престават да се размножават и пролиферират, но и се унищожават, както в лабораторни тестове, така и в опити с животни.

Санчес за първи път съобщава за това през 1998 г., като публикува доклад за противораковите ефекти на THC в европейското биохимично списание FEBS Letters.

"В началото на 60-те години Рафаел Мечулам от Еврейския университет в Израел категоризира основното съединение в марихуаната, произвеждайки психоактивните ефекти, които всички знаем", обясни Санчес по време на интервю с Канабис планета.

"След откриването на това съединение, наречено THC, беше съвсем очевидно, че това съединение трябваше да действа върху клетките, върху нашия организъм чрез молекулярен механизъм".

Санчес разяснява това и много повече в петминутен видео сегмент:

 

Човешкото тяло, предназначено да използва канабисните съединения, открива изследванията

По-късно изследванията през 80-те години показват, че човешкото тяло съдържа две специфични цели за THC: ендогенна рамка, която обработва THC и други канабиноиди, известни като ендоканабиноидна система, и различни канабиноидни рецептори в тялото, които ги използват. Заедно тези две естествени системи позволяват на тялото да се възползва от канабиноидите, открити в канабиса, някои от които не се срещат никъде другаде в природата.

"Ендоканабиноидите, заедно с рецепторите и ензимите, които синтезират, които продуцират ендоканабиноидите и разграждат ендоканабиноидите, са това, което наричаме ендоканабиноидна система", добави Санчес. "И сега знаем, че ендоканабиноидната система регулира много биологични функции: апетит, прием на храна, двигателно поведение, възпроизвеждане и много други функции. И затова растението има толкова широк терапевтичен потенциал. "

"Финикс сълзи" канабис масло вече лекува хора с рак

Когато се вдишват или консумират, канабиса канабиноидите се включват в естествената ендоканабиноидна система на тялото, свързвайки се с канабиноидните рецептори по същия начин като ендогенните канабиноиди. Ефектите от това по отношение на рака, както се демонстрира при животинските модели на рак на гърдата и на мозъка, са, че туморните клетки са навлезли в състояние на апоптоза, което означава, че те се саморазрушават.

"Клетките могат да умрат по различен начин и след лечение с канабиноид те умират по чист начин - те извършват самоубийство", разкри Санчес. Едно от предимствата на канабиноидите ... е, че те са насочени по-специално към туморните клетки. Те нямат токсичен ефект върху нормалните, не-туморни клетки. И това е предимство по отношение на стандартната химиотерапия, която цели основно всичко. "

Това, което Санчес описва тук, звучи много подобно на това, което канадският изследовател и новатор Рик Симпсън се занимава с маслото от канабис "Феникс сълзи", което според съобщенията е излекувало много хора от рак през годините, без да ги нарани като химиотерапия и радиация.

Можете да научите повече за Феникс Сълзи тук .

"Не мога да разбера защо в САЩ канабисът е под график I, защото е доста очевидно не само от нашата работа, но и от работата на много други изследователи, че растението има много широк терапевтичен потенциал", подчерта Санчес.




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739202
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031